18.4 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSex la metru pătrat

Sex la metru pătrat

Un studiu recent a demonstrat că raporturile sexuale au o calitate considerabil mai bună atunci când se consumă în casele mai mici.

În ultima perioadă, asistăm la un adevărat exod al vedetelor, care optează din ce în ce mai frecvent pentru locuinţele simple şi cu suprafeţe reduse, în defavoarea palatelor opulente, în care te poţi rătăci. Tot mai multe cupluri, indiferent dacă e vorba de vedete sau de oameni de rând, din Europa sau de dincolo de Ocean, îşi concentrează atenţia pe „cuiburile de nebunii“ cu camere puţine, însă primitoare şi care oferă mult confort şi siguranţă. Din câte se pare, această tendinţă este de bun augur şi pentru sex.

Un studiu recent a demonstrat că amorezii care împart 50 de metri pătraţi au parte de o viaţă sexuală mult mai activă decât cuplurile care locuiesc într-o încăpere de peste 100 de metri pătraţi.

 

Casă mare, satisfacţie mică

 

Cercetătorii „au luat la întrebări“ 500 de cupluri şi familii, cu vârste cuprinse între 25 şi 65 de ani, din marile oraşe ale Europei, iar concluzia a fost clară. Cei mai mulţi, mai precis, 45 la sută, preferă casele mici, iar asta în primul rând din motive economice, atât în ceea ce priveşte chiria, cât şi cheltuielile de întreţinere şi de amenajare. 32 la sută dintre persoanele intervievate sunt de părere că locuinţele cu dimensiuni mai mici sunt mai uşor de întreţinut şi de amenajat, în timp ce 15 procente se simt mult mai confortabil şi mai în siguranţă în astfel de locuinţe, pe care le consideră un refugiu departe de haosul din oraş şi de stresul din viaţa de zi cu zi. Restul de opt la sută invocă motive precum necesitatea de a sta singuri, fără a împărţi spaţiul cu un coleg sau alt chiriaş.

Deşi mulţi se plâng de lipsa de spaţiu dintr-o astfel de locuinţă, ei trebuie totuşi să se resemneze că măcar viaţa lor sexuală nu are de suferit. Nu se ştie dacă de vină este apropierea fizică sau intimitatea care apare, de voie, de nevoie, din cauza necesităţii de a împărţi un spaţiu redus, cert este că o astfel de locuinţă „găzduieşte“ adevărate nopţi de pasiune. „Frecvenţa raporturilor sexuale creşte cu 20 la sută în cazul cuplurilor care locuiesc într-un apartament mai mic, de bun augur fiind atmosfera intimă şi complicitatea care apare între partenerii ce împart un mediu mic“, a explicat sexologul Serenella Salomoni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS